Klankschaalsessies

De klanken leiden naar stilte en ontspanning!

Klankschalen komen vooral uit Nepal, Tibet en India. De schalen werden door de monniken gebruikt om in te offeren, te mediteren en te communiceren. Ze worden daar nog steeds gebruikt, maar hebben ondertussen ook de weg naar het westen ‘gevonden’. Er zijn grote klankschalen met lage tonen en hele mooie, kleine schaaltjes met hoge tonen. Elke schaal heeft zijn eigen karakter, toon, klankkleur en uitwerking op het lichaam en de geest. Klankschalen zijn er al eeuwen, het zijn de ‘instrumenten’ om transformaties aan te gaan, dat kan zijn genezing, stress verminderen en ook zeker ontspannen.

De klanken zijn hoorbaar, de trillingen voelbaar en samen geven ze die algehele ontspanning.

Gebedsvlaggetjes uit Tibet
Schalen op de balen
Klanken op de Langenberg
Klank is genieten
Previous slide
Next slide

Bij een klankschaalmassage hoef je alleen maar lekker te liggen en de rest gaat vanzelf.

Hoe werkt een ontspannen klankschaalmassage? Je ligt gekleed op een matras met een deken over je heen. De klankschalen worden aangeslagen, op je lichaam gezet en in een rustig ritme klinkend gehouden. De klankschalen schuiven (met hulp) langzaam over je lichaam heen. Omdat ons lichaam voor 70% uit water en vocht bestaat en water de trillingen goed geleid, vindt er een massage van binnenuit plaats. De klanken en trillingen spoelen als het ware door je heen, waardoor er ruimte kan ontstaan en blokkades, stress en spierspanningen worden opgeheven. Je kunt het vergelijken met de golven die ontstaan als je een steen in het water gooit. Hoe groter de steen, hoe groter de golven. Hoe zwaarder de schaal hoe groter de trilling. Omdat ieder mens uniek is, is geen massage hetzelfde en zal het effect ook anders ervaren worden.

De klanken zorgen voor ontspanning, de trillingen voor de massage van binnenuit. En jij? Jij, hoeft niets; nergens aan denken, nergens naartoe, jij ervaart die heerlijke rust!

Laten onderdompelen in een klankbeleving is een  ‘mini vakantie’ voor jezelf.

Een klankbeleving of klankbad is een andere manier van ontspanning dan een individuele klankschaalmassage. Een klankbeleving is lekker relaxen, alles loslaten en je laten meevoeren in een diepe ontspanning. Dit gebeurt bij de klanken van de klankschalen, de koshi, de rainstick en de gong. Elk instrument geeft een andere klank en heeft een andere uitwerking op het lichaam en de geest. Samen zorgen de klank en de resonanties van de instrumenten voor een ontspannen gevoel. Een klankbeleving is veelal in een groep op een mooie locatie.

Ken je zelf zo’n locatie, dan kom ik ook graag naar jou.

Aanmeldformulier: